AKTUELNO

Banjalučka slikarka Mira Nogo pokloniće jedno od svojih vrednih ulja na platnu za izgradnju obrazovnog centra za srpsku decu na Krfu, rekla je ona prilikom otvaranja izložbe koju ljubitelji umetnosti mogu pogledati u galeriji beogradske opštine Vračar, do 03. marta ove godine.

Slikar i profesor dr Marin Milutinović, radove Mire Nogo, ocenio je kao „počast lepoti, prefinjenosti i otmenosti“, i naglasio da su izvanredno sugestivni i izazivaju snažne emocije. Prilikom otvaranja izložbe, naglašeno je da u delima Mire Nogo nema uobičajene kompozicijske hijerarhije, nego se stiče utisak da je sve podjedanko važno, sve kruži i pulsira. Formalno, izložbu „Otv oreni snovi“ otvorio je Dragi Lukić, član veća beogradske opštine Vračar, koji je naglasio da je opština Vračar posvećena negovanju kulture i umetnosti.

Tokom izuzetno posećenog programa otvaranja izložbe, nastupila je studentkinja Muzičke akademije Zoja Milićev, koja je izvela nekoliko komozicija za violinu Johana Sebastijana Baha.

Ovo je prva samostalna izložba u Beogradu, slikarke čiji se radovi nalaze širom sveta, jer je do sada izlagala u galerijama na više kontinenata. Mira Nogo je redovan učesnik slikarskih kolonija na prostoru ex-Jugoslavije, a često se odaziva i donira svoje slike u različitim humanitarnim akcijama.