AKTUELNO

Đaci u Srbiji su se danas vratili u školske klupe nakon mini-odmora zbog Dana državnosti. I mnogi zaposleni su neradne dane spojili sa vikendom i dobili četvorodnevni odmor. Međutim, loša vest za mnoge je da ćemo naredne neradne dane imati tek u maju za Praznik rada i Uskrs.

Đake u aprilu čeka prolećni raspust, koji uključuje uskršnje i prvomajske praznike, a koji počinje u ponedeljak, 29. aprila i završava se u ponedeljak, 6. maja 2024. godine.

Međutim, računajući i dane vikenda pre početka raspusta, đaci neće ići u školu već od subote 27. aprila, a kako se u klupe se vraćaju u utorak, 7. maja, to znači da će imati punih 10 dana odmora.

Što se tiče neradnih dana za zaposlene nakon četiri neradna dana u februaru naredni predah od posla nas čeka od prvog maja odnosno Praznika rada koji pada u sredu i drugog maja odnosno četvrtka.

Zatim već u petak 3. maja pada Veliki petak, a onda i te nedelje odnosno 5. maja Vaskrs. Neradni dan je i 6. maj odnosno Vaskršnji ponedeljak. Ako vam je ostalo godišnjeg odmora možete da uzmete samo četiri radna dana (utorak, sredu, četvrtak, petak) i da dobijete 12 dana odmora pošto sve to spajate sa vikendom koji sledi.

Neradni dani do kraja 2024. godine

1. maj - Praznik rada, SREDA 2. maj - Praznik rada, ČETVRTAK 3. maj - Veliki petak, PETAK 5. maj - Vaskrs, NEDELJA 6. maj - Vaskršnji ponedeljak, PONEDELJAK 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu, PONEDELJAK

Nakon majskog odmora neradni dan zaposlene čeka tek u novembru i to 11. novembra koji pada u ponedeljak kada obeležavamo Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Autor: