AKTUELNO

Početak ove sedmice doneo je Srbiji zahlađenje i pad temperature vazduha za deset stepeni. Ovo zahlađenje praćeno je jakim severozapadnim vetrom. U većem delu Srbije padala je kiša, na višim planinama sneg. Iako je bilo padavina, nije ih bilo u značajnijim količinama.

Današnji dan nešto više padavina doneo je istoku i jugoistoku Srbije. I dok je u nižim predelima padala kiša, na planinama je padao sneg i to uglavnom iznad 1000 metara nadmorske visine.

Oko podneva prava snežna mećava zahvatila je Staru planinu. Sneg je vejao tokom celog poposlepodneva, a temperatura je opala na -4°C. Sneg je bio praćen i veoma jakim severozapadnim vetrom, pa je bilo snežne vejavice i mećave.

Za nekoliko sati palo je desetak centimetara snega, što je i donekle poboljšalo situaciju sa skijanjem na ovoj planini.

Foto: Pexels

Inače, do juče sneg se skoro otopio na ovoj planini.

Sneg će na Staroj planini povremeno padati i tokom večeri i noći.

Kada je reč o drugim predelima Srbije, padavine se do kraja dana, tokom večeri i noći očekuju u predelima južnije od Save i Dunava i Beograda, odnosno uglavnom u južnim i centralnim predelima. Kiša će padati u nižim, sneg u planinskim predelima. Sneg će do kraja dana padati iznad 900-1000 metara nadmorske visine, da bi se tokom večeri i noći snežna granica spustila na 800 metara.

Sutrašnji dan doneće Srbiji stabilizaciju vremena, samo se još tokom jutra slabe padavine očekuju na jugu Srbije i to slaba kiša u nižim, a slab sneg u planinskim predelima.