AKTUELNO

- Sve što radimo, radimo kako bi Beograd bio uređeniji, lepši i kako bi zaista postao grad za ljude - rekao je gradski menadžer.

Kandidat za gradskog odbornika sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić predstavio je danas projekat uređenja Karađorđeve ulice u Beogradu i savskog priobalja, od Beton hale do Brankovog mosta, navodeći da je to novi veliki projekat vredan skoro 950 miliona dinara.

- U okviru uređenja centra grada i spuštanja Beograda na reku naš novi veliki projekat je uređenje Karađorđeve ulice od Brankovog mosta do Kalemegdana, kao i uređenje savskog keja od Beton hale do Brankovog mosta - rekao je Vesić novinarima predstavljajući projekat na pristaništu kod Beton hale.

Od ukupnih 950 miliona dinara, oko 620 miliona će koštati uređenje Karađorđeve ulice.

- Uradićemo 20.000 metara kvadratnih ulice i postavićemo nove šine - rekao je Vesić navodeći da će preostalih 330 miliona dinara biti uloženo za uređenje tog dela savskog keja.

Na taj način, dodao je Vesić, nastavlja se sa širenjem pešačke zone i spuštanjem grada na reku.

Foto: Tanjug

- Ovo su poslednji meseci u kojima možete da vidite železničku prugu koja ovde prolazi, pošto će do 31. decembra ove godine prestati saobraćaj na toj pruzi, a od sledeće godine počinje uklanjanje samih šina - pojasnio je Vesić i dodao da će prema projektima tu umesto železničkih šina biti biciklistička staza.

Podsetivši da će 25. februara biti zavrseni radovi na rekonstrukciji Kosančićevog venca, Vesić je rekao da će na kraju Ulice Kralja Petra biti izgrađena Gradska galerija, koja će podzemnim lagumom biti povezana sa Karađorđevom ulicom.

Vesić je rekao i da će se graditi pasarela koja će povezati Kalemegdan sa Beton halom tako da će, kako je dodao, građani od Palate Albanija moći pešice preko Kalemegdana da dođu na reku, što do sada nije bilo moguće, a što je bio san Beograđana.

Navodeći da je u Karađorđevoj ulici već uređeno skoro 30 fasada, kazao je da će one dobiti smisao kada bude završena rekonstrukcija te ulice, koja sada ne izgleda onako kako treba da izgleda jedna boegradska ulica.

- Sve što radimo, radimo kako bi Beograd bio uređeniji, lepši i kako bi zaista postao grad za ljude. Beograd mora da postane grad za ljude, da ljudi imaju uređen kej, da imaju gde da prošetaju, izvedu decu, da imaju pešačke i biciklističke staze, da mogu konforno da dođu do svakog dela grada i ono što je najvažnije da spustimo grad na reke - podvukao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović je rekao da je 2017. godine bilo 20 odsto više turista u Beogradu nego 2016.

- To su ozbiljni podaci. Prošle godine smo imali milion turista i više od dva miliona noćenja u našem glavnom gradu i upravo je sve ovo o čemu smo danas pričali važno za povećanje broja stranih turista - istakao je Mladenović.

Prisustvovao je i kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Grbović.

Pročitajte još: SINIŠA MALI PODSETIO BEOGRAĐANE: Glasanje za 'Da se radi i gradi po tvom' traje još dva dana!

#Beograd

#Goran Vesić

#Sava

#projekat

'