AKTUELNO

Kao bomba u javnosti je odjeknula vest da je Kralju Čarlsu (75) dijagnostikovan rak. Od tog trenutka sve oči uprte u britansku kraljevsku porodicu, raskol između Vilijama i Harija, a u fokus su dospele i različite teorije zavere. Pojavila se i priča o "kosaču smrt" koji se, navodno vidi na snimku sa krunisanja.

Mogućnost da abdicira nije isključena.

Novinar i publicista Marko Lopušina je podsetio da je princeza Dajana poginula u Francuskoj i da su mediji u Britaniji narednih godina okrenuli šest milijardi funti na priči o lepoj princezi i njenoj tragičnoj sudbini.

Foto: TV Pink Printscreen

- I sada imamo nastupe ozboljnih medija, zvanična saopštenja, ali i različite natpise u tabloidima. Nas kao Srbe treba da brine zdravlje i život kralja Čarlsa trećeg, koji je u trostrukim krvnim vezama sa našom kraljevskom dinastijom Karađorđević, tu postoji i četvrta veza, pravoslavna, a to je da je kralj Čarls potomak Vojvode Filipa koji je grčkog porekla i bio je svojevremeno pravoslavac i pravoslavlje je uneo u britansku kraljevski porodicu - rekao je Lopušina.

Stručnjak za strategijski menadžment prof. dr Mihajlo Rabrenović je istakao da kralja Čarsla "odvaja" od britanskih poslanica koje protiv Srbije i našeg društva neosnovano iznose različite optužbe.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetio je da je Čarls dva puta bio na Hilandaru, da je posetio Beograd i Novi Sad i svog rođaka Aleksandra Karađorđević.

- Kralj Čarsl je jedna istorijska ličnost, sedam decenija je čekao svojih pet minuta. Oni su želeli da kralj pomogne stabilizaciji društva u Britaniji. Ni ekonomski parametri nisu najpovoljniji. Postoji i veliki raskol između Vilijama i Harija, koji je posetio oca, ali se nije sreo sa bratom - rekao je Rabrenović.

- Sa te strane treba da budemo zabrinuti i da Čarlsu, a našem rođaku, poželimo dobro zdravlje - istakao je Lopušina.

Ukazao je da su se ranije krile informacije o zdravstvenom stanju članova kraljevske porodice.

Rabrenović je, komentarišući informacije koje se pojavljuju u javnosti o aktivnostima kralja Čarlsa, postavlja pitanje kakvo je stvarno njegov zdrvstveno stanje, te da nije isključena ni mogućnost da abdicira.

- Momenat abdikacije se u prvom momentu odbijao kao mogućnost, međutim, možda treba tražiti neka alternativna rešenja koja su ustrojena njihovim pravilima i tradicijom. Tu je naravno najstariji sin, ali tu su i kraljica Ana i Kamila - naveo je Rabrenović.

Autor: