AKTUELNO

Možda vam zvuči previše rano da razmišljate o tome gde će vaš osmak da nastavi školovanje, ali zapravo je pravi trenutak za to. Iako je početak godine, u toku su pripreme za polaganje prijemnog ispita, što je izvor stresa podjednako za maturante kao I roditelje.

Naravno da apsolutno svaki roditelj želi da omogući detetu da se školuje za ono što smatra da voli da radi, ali ipak mu treba pomoći u izboru.

Uzevši u obzir postojanje brojnih kako privatnih tako I državnih škola, izbor zapravo uopšte nije tako lak kao što na prvi pogled izgleda. Deca u ovom uzrastu su, u većini slučajeva, neodlučna kada je izbor nastavka školovanja u pitanju. Roditelji mogu u velikoj meri doprineti donošenju ispravne odluke I pomoći detetu da pronađe sebe u nekom od savremenih zanimanja. Na sreću mnogih, kako dece tako I roditelja, postoji jedna srednja škola, koja nudi mnogobrojne obrazovne profile u različitim sferama, obrazujući mlade ljude na najkvalitetnije načine I to sve u okviru jedne škole.

Foto: Promo/Akademija Oxford

Ne samo da Srednja medicinska i IT gimnazija posluje u Beogradu i to u blizini hrama Svetog Save, što je čini lokacijski idealnom, nego i u drugim gradovima širom Srbije, kao što su Kragujevac, Jagodina i Niš, te Užice, Valjevo i Novi Pazar. Samim tim osmaci iz praktično cele Srbije mogu u ovoj školi i da upišu obrazovni profil trećeg ili četvrtog stepena koji žele.

Koji su najtraženiji obrazovni profili?

Iz godine u godinu se menja interesovanje školaraca, pa dok su nekada bili aktuelni jedni obrazovni profili, sada su neki sasvim drugi. Ipak, nema sumnje da obrazovni profili četvrtog stepena medicinska sestra - tehničar i profil medicinska sestra - vaspitač, takođe četvrti stepen, jednostavno nikada ne izlaze iz mode.

Foto: Promo/Akademija Oxford

Srednja medicinska i IT gimnazija predstavlja relevantnu obrazovnu instituciju, pa učenici po završetku školovanja u okviru ovih ili nekih drugih obrazovnih profila, ukoliko žele, mogu da nastave školovanje na višoj školi ili fakultetu.

Aktuelni su i obrazovni profili elektrotehničar informacionih tehnologija, zatim šumarski tehničar i elektrotehničar za elektroniku na vozilima, pa i mehaničar optike i tehničar optike, što su sve obrazovni profili koje u ponudi ima Srednja medicinska i IT gimnazija. Naravno, u zavisnosti od toga na kojoj lokaciji dete želi da pohađa nastavu, zavisiće i izbor obrazovnih profila koji su u ponudi.

Ne treba zaboraviti ni to da je sve više dece koja žele da što pre počnu da rade, pa su njima interesantni obrazovni profil trećeg stepena, a i njih u ponudi ima Srednja medicinska i IT gimnazija. Najtraženiji su obrazovni profili elektroinstalater, zatim keramičar - teracer - pećar, te pekar i mesar, kao i vozač drumskog saobraćaja. U principu, očekuje se da svako ko završi pohađanje nastave u okviru obrazovnog profila trećeg stepena vrlo lako i prilično brzo po sticanju diplome može i da pronađe posao u konkretnoj struci. Obično školovanje u okviru ovih obrazovnih profila biraju upravo učenici, koji žele da se zaposle što je moguće pre nakon što steknu validnu diplomu.

Foto: Promo/Akademija Oxford

Prednosti koje nudi Srednja medicinska i IT gimnazija

Ranije je mnogima asocijacija na privatnu srednju školu bela sasvim drugačija, ali treba imati na umu i to da se vremena menjaju. Danas nije ni najmanje neobično kada deca upišu privatnu školu, pa čak je i sve više onih školaraca koji su i te kako svesni brojnih prednosti koje takve obrazovne institucije nude, kao i Srednja medicinska i IT gimnazija.

Izuzev ne tako velikih odeljenja, ova obrazovna institucija nastoji da maksimalno kvalitetno održava nastavu. Tim pre što konkretno Srednja medicinska i IT gimnazija ima takve smerove u ponudi, da je praktičan deo školovanja izuzetno značajan za većinu njih.

Foto: Promo/Akademija Oxford

Ova obrazovna institucija, koja poseduje sve neophodne dozvole za organizaciju nastave i izdaje đacima diplomu po završetku pohađanja konkretnog obrazovnog profila, vodi računa o tome sa kim ima saradnju. Na osnovu toga što obraća pažnju na to sa kime ostvaruje saradnju u vezi sa organizacijom praktičnog dela nastave, Srednja medicinska i IT gimnazija svojim učenicima nudi mogućnost da od najboljih stručnjaka u okviru konkretne branše usvajaju i praktična znanja, što je važno za buduće bavljenje izabranim zanimanjem.

Savremeno opremljen prostor u Beogradu, Jagodini, Kragujevcu, Novom Pazaru, Valjevu, Užicu, Kruševcu i Nišu predstavlja još jednu prednost koju svojim učenicima nudi Srednja medicinska i IT gimnazija. Sve je podređeno učenicima i tome da oni na najbolji mogući način usvoje sva znanja, koja predviđa aktuelni program za konkretni obrazovni profil, što je u potpunosti usklađeno sa smernicama navedenim od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Sasvim dovoljno prednosti, da i roditelji i učenici shvate zbog čega je Srednja medicinska i IT gimnazija najbolji izbor.

Autor: