AKTUELNO

Poslednjih godina klima je učinila svoje, jer smo nekada imali šest meseci zimski period što je značilo isto toliko meseci skijaških dana. Promena klima zadala je određene muke turističkim radnicima, gde se redovno odlazilo na skijanje.

Goran Karadžić, direktor JP „Stara planina“, rekao je da je čundna planinska priča, da je zadovoljan ovom sezonom u odnosu na prethodnu godinu i da se trude da razvijaju Staru planinu i kada nije pod snegom.

Foto: Privatna arhiva

- Krov Srbije - Stara planina je naš prelepi dragulj. Pre je bio sneg i pet, šest meseci u toku godine. Sada imamo slučaj da vidimo prelep zimski period, koji nas očekujuje i u februaru. Čudna je priča planinska, ali u svakom slučaju jako smo zadovoljni ovom godinom, za razliku od prošle, jer smo imali temperaturne inverzije prošlu sezonu. To znači da smo na planinama imali temperaturni plus, a u gradovima minus – kazao je Karadžić za Javni servis I dodao:

- Ove godine je drugačije i februar obećava, baš baš obećava. Ali zadovoljni smo i sa januarom.

Karadžić ističe da oni rade konkretno na tome da razviju Staru planinu, jer je i vođa te ekipe.

- Imam i veliku pomoć pre svega države, a i lokala, svih lokalnih samoprava u regiji. Napravili smo jedan ski bar i on će biti pušten za par dana, da kažem, ali u svakom slučaju radimo na tome da održavamo puteve bezbedno, ali isto tako obnavljamo asfalt – rekao je Karadžić i dodao:

- Sve institucije rade svoj posao. Ono što je jako značajno za sve naše goste ubuduće vreme, da ne bi zavisili od vremenskih prilika, nova sportska hala, multifunkcijalna, će se graditi. Već je projekt završen, upravo ovde, 200 metara od hotela, od ovog mesta gde se nalazimo. Tako da će cele godine biti raznorazni sportsko-rekreativni događali, ali ne samo to. Moći ćemo da obavljamo, rekao sam, multifunkcijalna hala, znači i koncerte, ali i timbildinge, što je nama jako značajno. Jer znate i sami da u toku godine imamo mnogo timbildinga iliti kongresa. Dolaze eminentni lekari, ali ne samo lekari, raznorazne firme, što domaće, što strane. Evo da vam kažem, nema turiste iz sveta, a da nije bio na krovu Srbije, Staroj planini.

Foto: Privatna arhiva