AKTUELNO

Počeli konkursi za prijavu dece za vrtiće na portalu eUprava Počeli su konkursi za prijavu dece u predškolske ustanove širom Srbije za školsku 2024/2025. godinu i to elektronskim putem na Portalu eUprava, izjavila je danas pomoćnica direktora Kancelarije za IT i eUpravu Biljana Marić.

- Usluga eVrtić je trenutno dostupna, odnosno svoja vrata za upis u predškolske ustanove, otvorile su ustanove u Nišu, Somboru, Vranju, Boru, Zaječaru i Užicu, a u februaru očekujemo da taj broj bude 30 predškolskih ustanova - rekla je Marić za Tanjug.

Prošle godine podneto 76.400 zahteva

Ona je izjavila da je prošle godine podneto 76.400 zahteva a ukupno, od kako je usluga pokrenuta 2016. godine putem Portala eUprava podneto je 344.500 zahteva.

- Usluga eVrtić je dostupna na Portalu eUprava svim registrovanim korisnicima Portala za elektronsku identifikaciju ‒ eID, a roditelji mogu koristiti uslugu i prijaviti dete u željenu predškolsku ustanovu u terminu trajanja konkursa te predškolske ustanove - rekla je Marić.

Ona je izjavila da će ostale predškolske ustanove, od ukupno 158 koliko ih ima na teritoriji Republike Srbije, sukcesivno otvarati svoje konkurse tokom marta i aprila, o čemu roditelji mogu da se informišu na portalu eUprave i lokalnoj samoupravi.

Autor: