AKTUELNO

- Mama oni će mene ubiti, spasite me! - ovo su poslednje su reči koje je Sanja čula od svog sina Branisalava Zorića.

U potresnoj ispovesti za Novo jutro kod Jovane Jeremić ona je izrazila žaljenje jer lekari, kako smatra, nisu učinili sve što je u njihovoj moći da mu spasu život.

Njen sin preminuo je od sepse, a lekari, kako tvrdi, nikada nisu obavili razgovor sa porodinom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Moj sin Branislav je bolovao šest godina bolovao, otkazala su mu oba bubrega. Išao je na dijalizu u Somborsku bolnicu i tu je imao izuzetan tretman. U Kliničkom centru Vojvodine mom sinu je 27. aprila 2023. godine urađena kadaverična transplantacija. Preminio je 28. jula, posle velike brobe i jakih bolova - navodi Zorić.

Kako kaže posle, tegobe su počele 10 dana nakon operacije.

Ona tvrdi da je porodica ukazivala lekarima na to da se Branislav ne oseća dobro.

Foto: TV Pink Printscreen

- Uvek postoji rizik, postoji u svakom poslu mogućnost greške...tražimo istinu da se ovako nešto nikome ne bi desilo. Moja porodica je ubijena, ne želim da kroz agoniju kroz koju smo mi prolazili prođe neko drugo dete i neka druga porodica. Želim samo da ti lekari koji su brinuli o mom sinu stave ruku na srce i kažu da li su sve učinili - objasnila je Zorić.

Navela je da njen sin nije imao adekvatnu negu, da je morala da "moli" doktore za informacije o toku lečenja i da se izvinjava sestrama jer ih "prekinula u kafenisanju" da bi mu dale terapiju za bol.

- Ja sam izgubila dete - dodala je Zorić.

Autor: