AKTUELNO

U obrenovačkom ataru jutros je otkrivena nova lokacija sa nelegalno zakopanim opasnim otpadom, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Uviđaj je još u toku, a ministar zaštite životne sredine Goran Trivan će u 13 sati obići lokaciju na kojoj je nelegalno pohranjen otpad i informacije o tome saopštiće medijima sa mesta uviđaja.

Kako se navodi, Ministarstvo je lokaciju sa opasnim otpadom otkrilo u saradnji sa BIA i Osnovnim javnim tužilaštvom iz Obrenovca.

Trivan: Istraga u toku,sumnja da je reč o opasnom otpadu

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, prilikom obilaska lokacije gde je u selu Vukićevica ponovo pronađen potencijalno opasni otpad, rekao je da je istraga u toku, da će vrstu i pronađene supstance u buradima utvrditi analiza, ali da se osnovano sumnja da je reč o opasnom otpadu. Prema njegovim rečima, kako istraga o dosadašnjim pronađenim opasnim otpadima na severu zemlje kaže, moguće je da postoji "organizovana grupa ljudi koja se ovim poslom bavi". Trivan je naveo da je jedan od načina da se ovi "zločini" zaustave da se utvrdi gde se i šta nalazi po Srbiji, te pozvao građane da obaveste Ministarstvo zaštite životne sredine ukoliko sumnjaju da na nekim mestima postoji opasan otpad.

Pročitajte još: Odloženo suđenje za napad na novinarke Pinka

#Obrenovac

#Otrov

#otpad

'