AKTUELNO

Strunjčnjak za bezbednost u saobraćaju Milan Božović kaže da se, kada neko uđe u suprotan smer ne postavlja pitanje da li će, nego kada će biti sudara.

- Ako neko ide ka vama, imate ograničenje 130 kilometara na sat i idete nekome u susret, a ne očekujete ga. Imali smo nekoliko slučajeva da ljudi uđu u suprotan smer i to čak na ulivnoj rampi gde je signalizacija potpuno jasna - naveo je Božović.

Kako kaže za Pink, neverovatno je da neko može da napravi toliku grešku.

- Imali smo i Makedonca koji je vozio zaustavnom trakom u suprotnom smeru, pa se vraćao jer je pogrešio. Ali svakako imate izlivnu rampu, pa se tu isključite. Ne mogu da poverujem da neko ne vidi - istakao je Božović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada se dogodi saobrćajna nezgoda na auto-putu idealno je da obeležite mesto udesa, da se sklonite sa kolovoza ili stanete na razdelno ostrvo i sačekate dolazak policije koja će obezbediti mesto udesa. Nažalost mi imamo običaj da izađemo iz kola da vidimo šta se desilo, automobil je uglavnom polupan da ne mogu da se uključe sva četiri svetla

Božović je naglasio da vozači ne očekuju prepreke na auto-putu.

Govoreći o slučaju Đorđa Davida, koji je učestvovao u udesu u kojem je poginula jedna osoba, on je rekao da je oduzimanje dokumenata ustaljena procedura.

- Tamna vozila, sneg, noć jako je teško uočiti. Mere zadržavanja su određene jer je u pitanju stranac - naveo je Božović i dodao da je su nesreće sa pešacima na auto-putu nešto što se ipak događa.

Autor: