AKTUELNO

Posle nekoliko sati obustave rada na aerodromu "Nikola Tesla", oko 20 časova ponovo je uspostavljena pasoška kontrola na aerodromu "Nikola Tesla".

Podsetimo, oko 18 časova Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je obustavljena kontrola usled greške u funkcionisanju službi operatera.

- Zbog ove situacije, a radi obezbeđivanja potrebnih uslova za bezbednost vazduhoplova i putnika, zahtevi aerodromskog osoblja prema Ministarstvu unutrašnjih poslova bili su da se zaustavi dalja pasoška kontrola na izlazu iz zemlje i ulazak novih putnika u tranzitnu zonu, dok se ne izvrši pražnjenje tranzitne zone i ponovni bezbednosni pregled svih lica koja se nalaze u toj zoni, koji inače obavlja osoblje operatera Aerodroma "Nikola Tesla", po Zakonu o vazdušnom saobraćaju - navedeno je ranije u sapštenju MUP-a.

Očekuje se da će proći sati dok se saobraćaj ne normalizuje jer gotovo 1.000 putnika čeka na terminalima.


Do problema u bezbednosnoj kontroli došlo je kada su putnici, koji su doleteli iz Severne Makedonije, po sletanju ušli u autobus koji ih je greškom prevezao na pogrešan gejt.


"Zbog greške u obaveznom toku kretanja putnika na aerodromskom terminalu, MUP vrši vanrednu bezbednosnu kontrolu zgrade, što može dovesti do potencijalnog kašnjenja letova u večernjim i jutarnjim talasima", rečeno je iz aerodroma "Nikola Tesla".

Autor: