AKTUELNO

Verica Ječmenica, pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je da je “do zastoja u radu aerodroma Nikola Tesla došlo usled greške u funkcionisanju službi operatera na Aerodromu” i da “operater aerodroma snosi jedini odgovornost za probleme koji su nastali”.

“Danas oko 17 časova u tranzitnoj zoni došlo je do mešanja putnika koji su doputovali iz Skoplja, sa drugim putnicima koji su nameravalu da putuju ka evropskim i svetskim destinacijama, a nad kojima je prethodno izvršena kontrola pregleda lica i prtljaga. Putnici koji su sleteli u 16.16 sati letom iz Skoplja odveženo je autobusom greškom na pogrešan gejt gde su ušli u tranzitni deo i pomešali se sa putnicima koji su prošli bezbednosne provere. Na zahtev operatera beogradskog aerodroma MUP je u 17.22 sati prekinuo pasošku kontrola na izlazu iz Srbije”, rekla je Ječmenica.

Ječmenica je rekla da trenutno na aerodromu Nikola Tesla kasni 17 letova Er Serbie a da je Er Srbija otkazala večerašnje letove za Berlin, Frankfurt i Dizeldorf.

“Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je izlazak inspekcija koje će po završetku postupka nadzora pokrenuti postupke protiv operatera i odgovornih lica prema Zakonu o vazdušnom saobraćaju. Javnost će biti obaveštena o rezultatima nadzora. Avio kompanije koje su pretrpele štetu rešavaće svoje odnose sa operaterom aerodroma koji je za štetu odgovoran”, poručila je pomoćnica ministra Verica Ječmenica.

Autor: