AKTUELNO

Najavljeno pogoršanje vremena stiglo je večeras i u Srbiju, a sneg je već uveliko okovao Beograd. Temperatura kako odmiče dan, obično raste, ali se danas dešava potpuno suprotno - jutro je danas bilo najtopliji deo dana, a temperatura iz sata u sat drastično pada!

Srbiju je večeras zahvatilo pravo zimsko zahlađenje, a sneg koji snažno veje već od 19 sati napravio je kolaps na auto-putu Miloš Veliki.

Na Banovom brdu se takođe formirao snežni pokrivač.

Snega ima i na Voždovcu. Kao što se vidi, automobili u Ulici Vojvode Stepe su zajevani.

Posle 22 stepena juče - danas u Srbiji sneg

Video: Pink.rs/S. Kuvekalović

- Posle 22°C i grmljavina juče, danas u dobrom delu severnog i centralnog pojasa Srbije sneg! Najobilniji će biti na jugozapadu, jugu i zapadu Srbije - navodi se na instagram stranici "hailz_srbija".

Video: Pink.rs/S. Kuvekalović

Kako prenosi već pomenut instagram profil, sneg konkretnijeg intenziteta je počeo da pada na teritoriji Beograda. U centru grada će se meriti nekoliko cm svežeg snega.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

- Večeras će biti oblačno vreme i osetno hladnije, u većem delu sa snegom, na jugu i istoku Srbije sa kišom, koja će u kasnijim večernjim satima i u toku noći preći u sneg uz istovremeni prestanak padavina na severu. Očekuje se mestimično stvaranje manjeg snežnog pokrivača - stoji u RHMZ najavi.

Foto: Tanjug/DUŠICA GAVRILOVIĆ

Sutra na severu zemlje razvedravanje

Kako su meteorolozi ranije najavili, sutra na severu Srbije sledi razvedravanje, a u ostalim krajevima zemlje biće oblačno sa snegom uz stvaranje ili povećanje snežnog pokrivača, naročito u planinskim predelima, gde se očekuje od 10 do 30 centimetara novog snega. U nižim predelima manji snežni pokrivač. Padavine će do sredine dana prestati u zapadnim i centralnim krajevima, a do uveče i na jugu Srbije. Vetar će biti u slablјenju.

Video: Pink.rs/S. Kuvekalović

Autor: