AKTUELNO

Na jezeru Očaga danas je povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljanja održana tradicionalna manifestacija Bogojavljenskog plivanja za Časni krst. Organizator ovogodišnjeg događaja bila je Crkvena opština lazarevačka uz podršku Gradske opštine Lazarevac.

Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je 30 plivača, a najmlađi među njima bili su Gorica Blažić i Dimitrije Pavlović 2010. godište.

Foto: Foto: Go Lazarevac

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević izrazio je zadovoljstvo velikim brojem takmičara koji su plivali za Časni krst ali i sugrađana koji su pratili nadmetanje. Ističe da je najvažnije što je sve proteklo u najboljem redu

Foto: Foto: Go Lazarevac

Ovogodišnji događaj započeo je molebanom koji je za sve učesnike Bogojavljenskog plivanja za Časni krst 2024. godine na jezeru Očaga služilo sveštenstvo Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija. U uzbudljivom nadmetanju koje je usledilo do Časnog krsta prvi je doplivao Nikola Lazarević (2003) iz Lazarevca, kome je Časni krst ostao u trajnom vlasništvu. Svi učesnici ovogodišnje manifestacije tradicionalno su od strane GO Lazarevac nagrađeni majicama i prigodnim poklonima.

Foto: Foto: Go Lazarevac

Manifestaciji na jezeru Očaga i pored kiše i susnežice koja je neprestano padala prisustvovalo je više stotina stanovnika Lazarevca i okoline.

Autor: