AKTUELNO

Na stranici Budi human - humanitarne licitacije pokrenuta je nagradna igra kako bi se prikupio novac za dalje lečenje Mihajla Oreščanina (9) kome je prošle godine dijagnostikovan zloćudni tumor malog mozga.

Mali Mihajlo operisan je prvi put u septembru 2023. godine, ali mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, pa je u decembru hitno prebačen u Tursku na novu operaciju!

Foto: FONDACIJA/BUDI HUMAN

U nagradnu igru možete se uključiti putem linka:

Nagrada su Monina torba i kaiš.

Podsetimo, Mihajlu je dijagnostikovan zloćudni tumor malog mozga (C71.6 Neoplasma malignum cerebelli lat.sin.)

Simptomi bolesti pojavili su se u vrlo kratkom roku od nedelju dana u vidu jake glavobolje sa povremenim povraćanjem, gubitkom ravnoteže i perifernog vida, potom i krizom svesti nakon čega je specijalističkim i dijagnostičkim pregledima utvrđeno postojanje ekspanzivne lezije u levoj cerebralnoj hemisferi.

1560 NA 3030

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, specijalističke preglede, genetske analize, laboratorijske analize, lekove i suplemente, kao i za putne troškove i troškove smeštaja. Da Mihajlo pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Hitnom operacijom u Klinici za neurohirurgiju UKCS, uklonjena je tumorska promena, a histopatološki nalaz pokazao je da se radi o tipu tumora: Pediatric type diffuse high-grade glioma, NOS. Konzilijum za tumore CNS odlučio je da su potrebne dalje dijagnostičke procedure i da se lečenje nastavlja primenom zračne i hemi terapije.

Autor: