AKTUELNO

U Srbiji će danas na severu biti pretežno vedro, a u ostatku zemlje oblačno uz prestanak snega, dok će tokom dana biti bez padavina uz delimično razvedravanje u svim krajevima.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab do umeren, na istoku Srbije povremeno jak, zapadni i severozapadni vetar, koji će posle podne i uveče biti u slabljenju i skretanju na jugoistočni.

Najniža temperatura od -3 do 2 °C, a najviša od 4 do 8 °C.

I u Beogradu danas do jutra oblačno uz prestanak snega, a tokom dana bez padavina uz delimično razvedravanje.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u skretanju na jugoistočni.

Foto: Tanjug AP/Denis Voronin/Moscow News Agency

Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od -2 do 0, a najviša oko 6 stepeni Celzijusa. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u sredu i četvrtak (17 - 18.01.) vetrovito i osetno toplije uz naoblačenje.

Maksimalna temperatura u većini mesta u sredu od 9 do 12 , a u četvrtak od 13 do 20 stepeni, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno - do 5 stepeni. Kiša se povremeno očekuje od srede uveče.

Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima.

Foto: Pexels

U petak, 19. januara, naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar.

Za vikend hladno uz delimično razvedravanje, samo se još u subotu u brdsko-planinskim predelima očekuje kratkotrajan sneg.

Severozapadni vetar u subotu krajem dana u slabljenju, a u nedelju u ponovnom skretanju na južni.

Autor: