AKTUELNO

Potpisivanjem sporazuma o bespovratnoj finansiskoj pomoći Razvojne banke Saveta Evrope u iznosu od 250 hiljada evra obezbeđena su sredstva za izradu studija izvodljivosti za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2.

Sporazum o finansiskoj pomoći potpisali su  vice - guverner Razvojne banke Karlo Montičeli i direktor kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

- Dečja klinika se nalazi u srži onoga čime se bavimo – istakao je Montičeli.

Sredstva su obezbeđena iz slovačkog fonda za inkluzivni rast.

Foto: Printscreen

Osim sredstava za novu dečju bolnicu Razvojna banka je obezbedila novac za renoviranje fasade postojeće Univerzitetske klinike u Tiršovoj.

Foto: Printscreen

- Kao što se sećate, fasada je bila nebezbedna, pala je u jednom trenutku i to je bio razlog što smo u staroj zgradi ušli u tako opsežan projekat. Tim ovih ljudi nas i svi ti projekti nas vode prema cilju, a to je dečija bolnica koja će biti na evropskom i svetskom nivou – rekao je profesor doktor Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj.

Foto: Printscreen

Ministar Lončar rekao je da će se nova dečja bolnica Tiršova 2 nalaziti u blizini postojeće, u krugu Kliničkog centra Srbije.

Celu emisiju "011" Televizije Pink, možete pogledati u nastavku:

#Marko Blagojević

#Tiršova

#Zoran Radojičić

'