AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primili su danas desetara Miroslava Potića koji je 16. januara spasao devojčicu iz reke Nišave u Pirotu, saopštilo je Ministarstvo.

Potić je u razgovoru sa Vulinom i Dikovićem istakao da je srećan što je spasio život devojčici koja se, kako kaže, uspešno oporavlja u pirotskoj Gradskoj bolnici, te da bi svaki građanin i vojnik trebalo da odreaguje poput njega u sličnim situacijama.

- Kao vojnik i pripadnik Trećeg skladišnog bataljona Centralne logističke baze verujem da bi sve moje koleg isto uradile jer znaju kako da se ponašaju u kritičnim situacijama - rekao je desetar.

Ministar Vulin je istakao da je Potić pokazao zašto se Vojska Srbije visoko ceni među građanima i zašto joj se poklanja pažnja i poverenje i u najtežim vremenima.

Foto: Ministarstvo odbrane

- Desetar Potić je pokazao da su svi pripadnici Vojske Srbije na prvom mestu ljudi koji će uvek pomoći drugome i razumeti tuđu nevolju. Vojska se zato poštuje, voli i ceni - naglasio je ministar.

On je dodao će se Ministarstvo odbrane uvek truditi da ovakve primere istakne, da ih nagradi i da zajedno sa Generalštabom vodi računa da Srbija zna kakvu vojsku ima.

Komandant Centralno logističke baze brigadni general Petar Latković pohvalio je „veliko delo" desetara Potića i kao pripadnika Vojske Srbije i kao čoveka.

- Potić je pokazao je obučenost, požrtvovanost i hrabrost i spasao je jedan život. Kao čovek pokazao je humanost što treba da čine i drugi - naveo je general Latković.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin i Diković su nagradili desetara Potića besplatnim sedmodnevnim boravkom na Tari sa porodicom. Potić je 16.januara prelazeći most Gazela u Pirotu začuo poziv devojčice u pomoć.

Pozvao je policiju, vatrogasce-spasioce i hitnu pomoć, a zatim sa jednim od prolaznika uskočio u reku iz koje su izvukli devojčicu koja je potom zbrinuta u Gradskoj bolnici.

#Aleksandar Vulin

#Ljubiša Diković

'