AKTUELNO

Prvorođenoj bebi u Novoj 2024. godini na Kosovu i Metohiji, malom Jakovu Jovanoviću iz sela Gotovuša kod Štrpca danas je uručen sat koji mu je darovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Srećni smo što je naš Jakov dobio poklon od predsednika Aleksandra Vućića. Zahvaljujemo se na poklonu. Malom Jakovu će to biti uspomena i kada poraste nosiće ga sa ponosom - kaže njegov otac Borko.

Foto: TV Pink Printscreen

Sat su malom Jakovu i njegovoj porodici, ocu Borku i majci Kristini danas, uoči proslave srpske Nove godine, uručili saradnici predsednika Vučića.

- Što bi rekao naš narod - zdravo da ga nosi - rekao je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Miloš Terzić uz staru srpsku izreku.

Terzić je izrazio želju da Jakov bude ponos svojih roditelja, Štrpca, ali i srpskog naroda na KiM koji, kako je rekao, pokazuje svoju čeličnu da ostane i opstane na ovim prostorima.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Terzić je podsetio da je sat poklon predsedniku Vučiću od Miloša Zemana koji je prvi predsednik koji je uputio izvinjenje zbog zločinačke agresije nad SR Jugoslavijom 1999. godine.

Autor: