AKTUELNO

Današnji obilazak operativnog centra Vojnobezbednosne agencije od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Miloša Vučevića predstavlja dokaz da država brine o svom bezbednosnom aparatu i da će nastaviti da jača kapacitete ne samo pomenute agencije, već i Vojnoobaveštajne agencije i Bezbednosno-informativne agencije, jer je njihovo sinhronizovano delovanje siguran zalog za odvraćanje neprijateljskih snaga od delovanja suprotnog interesima Srbije - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je pozdravio hapšenje građanina Srbije koji je špijunirao u korist Albanije i tzv. Kosova, te istakao da je to samo nastavak serije hapšenja stranih špijuna poput prethodno uhapšenog hrvatskog i bugarskog.

- Kada bi mogli, naši neprijatelji bi Srbiju raskomadali na sitne deliće, ali to ne mogu niti će moći jer Srbija ima snažno političko rukovodstvo i snažan policijski i vojnički potencijal. Moramo nastaviti da se naoružavamo i da tehnološki usavršavamo našu vojsku, a Srpska liga posebno podržava najavu ministra Vučevića da se u našoj zemlji uvede obavezan vojni rok. Predsednik Vučić je kao vrhovni komandant Vojske Srbije učinio nadljudske napore da ista, po oceni stranih medija i istraživačkih kuća, postane najmoćnija vojna sila u regionu, a geopolitičke regionalne i svetske okolnosti nam diktiraju da taj status i održimo - zaključio je Đurđev.