AKTUELNO

Civilno vazduhoplovstvo Srbije je saopštilo da je na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu sprovedena interna kontrola zbog učestalih odlaganja i kašnjenja letova kako bi se avio-saobraćaj ponovo odvijao nesmetano.

Preliminarnom analizom utvrđeno da operator aerodroma nije preduzeo sve zakonske mere u cilju efikasnog sprovođenja letova – prvenstveno u pogledu usluge odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja aviona.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije, kao nadležno regulatorno i nadzorno telo u oblasti vazdušnog saobraćaja u Srbiji, navodi da su aktivnosti obuhvatile i sprovođenje vanrednih inspekcijskih nadzora u cilju provere primene Zakona o vazdušnom saobraćaju.

- Preliminarnom analizom prikupljenih podataka utvrđeno je da operater Aerodroma Nikola Tesla Beograd nije preduzeo sve mere koje bi obezbedile redovno i efikasno odvijanje vazdušnog saobraćaja na aerodromu - navodi se u saopštenju Direktorata.

Ukazuje se da je nepreduzimanje odgovarajućih mera, prvenstveno u pogledu usluge odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja aviona, dovelo do značajnih poremećaja u planiranom redu letenja i učestalih kašnjenja.

Direktorat je naložio operatoru aerodroma sprovođenje hitnih mera u cilju otklanjanja uočenih nepravilnosti i omogućavanja efikasnog, redovnog i pouzdanog odvijanja vazdušnog saobraćaja na aerodromu, ističe se u saopštenju.