AKTUELNO

Hrabri vatrogasci-spasioci Službe zaštite i spasavanja Bjelo Polje iz snežnih nanosa spasili su tročlanu rusku porodicu, koja se izgubila na području Gonjih Korita na veoma nepristupačnom terenu.

- Dobili smo poziv od Direktorijata za vanredne situacije i odmah smo dve ekipe uputili na lice mesta. Na teren su poslata dva vozila i šest vatrogasaca. Kada su locirali i pronašli izgubljene, u automobilu su zatekli majku sa dvoje maloletne dece. Brzom akcijom naših vatrogasaca uklonjen je kvar i vozilo je izvučeno na sigurno, rekao je za RINU Edin Kolić, komandir Službe zaštite i spašavanja Bijelo Polje.

Majka iz Rusije je sa dvoje maloletne dece putovala od Kolašina ka Kopaoniku, a onda ju je navigacija odvela na pogrešan put preko Korita, što je uticalo da se na nepristupačnom terenu zaglave u snegu.

Navigacija ih odvela u pogrešnom pravcu

- Akcija spasavanja je uspešno završena. Svi su dobro i na sigurnom i to je ono što najvažnije. Posao vatrogascima otežavao je zahtevan teren i izuzetno gusta magla, zbog koje je bila smanjena vidljivost, dodaje Kolić.

Ovo, međutim, nije prvi slučaj da navigacija odvede putnike na područje Korita. Pre nepunih mesec dana, takođe vatrogasci iz Bijelog Polja su spasili porodicu iz Novog Pazara koji su pratili putanju koju im je dala navigacija.

Stoga, nadležni apeluju, da kada su u pitanju nekategorisani putevi strogo vodite računa kuda se krećete da ne zalutate, ali i da ukoliko niste sigurni za pravac pitate lokalno stanovništvo.

Autor: