AKTUELNO

Nastavlja se ledeni talas u Srbiji. Drugi dan zaredom tempetratura se spustila na -15°C i to ponovo u Sremskoj Mitrovici. U većini predela minimalna jutaranja temperatura kretala se od -12 do -6°C, u Beogradu je bilo -7°C u centru i -10°C na periferiji grada.

Ovog prepodneva i pored toga što je u Srbiji vedro, u mnogim predelima preovladava maglovito i tmurno vreme, uz nisku oblačnost, naročito u nizijama, dolinama, kotlinama i na širem području Beograda, dok je u brdsko-planinskim predelima potpuno vedro.

Trenutne temperature kreću se od -10 do -3°C. Najhladnija je i dalje Sremska Mitrovica sa -10°C, a Beograd i mnogi drugi predeli mere -7°C. Najhladnije je upravo u predelima sa maglovitim vremenom.

Srbija i naše područje danas su jedno od najhladnijih u Evropi, a kod nas je danas hladnije nego u Moskvi i delovima severne Evrope.

U ovim predelima u saobraćaju se preporučuje ogroman oprez, jer je vidljivost lokalno smanjena i na manje od 100 metara, dok je uglavnom smanjena na 250 do 500 metara.

Foto: Tanjug AP/Nam Y. Huh

Slično vreme očekuje se i tokom dana. U mnogim predelima očekuje se ledeni dan i maksimalna temperatura uz maglovito vreme biće od -4 do 0°C. Na severu Vojvodine, na krajnjem jugu i jugoistoku Srbije i u Negotinskoj Krajini biće sunčano, uz temperature do 4°C.

Inače, danas će na istoku Srbije i na planinama duvati jak severozapadni vetar, a veoma jak u Negotinskoj Krajini i na planinama istočne Srbije.

Veoma hladno vreme nastaviće se i narednih dana, uz ledena jutra i temperature do -10°C, lokalno i niže, ledeni dan u mnogim predelima očekuje se i tokom celog dana.

U subotu se u planinama na istoku Srbije, u Braničevskom okrugu i u Pomoravlju očekuje sasvim slabo provejavanje snega, ali bez značajnih količina.