AKTUELNO

Jedna Beograđanka sa Stare Bežanije je jutros u ovom delu grada izmerila čak -15 stepeni Celzijusovih.

Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da će u Srbiji ovog jutra biti umeren do jak mraz, mestimično magla i niska oblačnost, koja će se ponegde u Vojvodini, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji zadržavati duže tokom dana.

Na Instagram stranici serbialive_beograd pojavila se objava jedne Beograđanke koja je jutros u 6 sati i 54 minuta na Staroj Bežaniji izmerila čak -15 stepeni.

RHMZ je saopštio i da će u Beogradu ujutru biti umeren mraz uz maglu i nisku oblačnost, koja se u nižim delovima grada može zadržati duže tokom prepodneva. Tokom dana hladno uz sunčane intervale. Najniža temperatura biće od minus devet do minus šest, a najviša oko minus dva. Uveče i u toku noći magla.

Najhladnije ovoga jutra, u šest sati, bilo je u Sremskoj Mitrovici i Banatskom Karlovcu gde je izmereno -13, potom sledi Crni Vrh sa -12. Deset stepeni ispod nule jutros u šest sati, izmereno je u Novom Sadu, Negotinu, Zlatiboru i Zaječaru.

Foto: Tanjug AP/Denis Voronin/Moscow News Agency

Od četvrtka do kraja sedmice u jutarnjim satima će se zadržati umeren do jak mraz, u većini krajeva sa temperaturom od -10 do -4 °S, lokalno i nižom. Tokom dana u četvrtak po kotlinama, nizijama i dolinama reka maglovito i hladno uz kratkotrajno razvedravanje sredinom dana. U brdsko-planinskim predelima sunčano. Krajem dana na severu, a tokom noći i u petak u svim krajevima novo naoblačenje uz povremeno provejavanje slabog snega.

Za vikend suvo uz delimično razvedravanje i uz manji porast dnevnih temperatura, a otoplјenje će biti izraženije u prvom delu naredne sedmice (15-17. januar), kada se očekuju i nova naoblačenja sa mešovitim padavinama (i kišom i snegom).