AKTUELNO

Prethodna godina je za Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje bila godina jubileja i obaranja svetskih i evropskih rekorda kada je reč o različitim vrstama operativnih zahvata na srcu. Direktor ovog Instituta prof. dr Milovan Bojić kaže da je Institut velika organizaciona celina i da je potrebno razgovarati sa svakim radnikom, što, kako kaže, radi ceo život.

Prof. dr Bojić je rekao da je Institut veliki sistem u evropskim i svetskim razmerama.

- Delegacija Instituta Dedinje je bila u poseti najboljoj svetskoj kardiovaskularnoj klinici Klivlend u Ohaju i kada su razgledali kliniku i pitali za naše rezultate, kada su naši rekli kakvi su naši rezultati, iz Klivlend klinike su rekli da smo u rangu Mejo klinike. Ja ću vas podsetiti da je Mejo najveća klinika na svetu - kazao je Bojić za Novo jutro TV Pink.

Bojić je rekao da je on predvodio delegaciju Instituta u dve studijske posete i da nakon svake posete vide koristan efekat za Institut i za našu medicinu u celini.

- To pretačemo u aktivnost, onda idemo po njoj. Uslediće sada i jedna takva poseta vodećoj klinici u Berlinu - rekao je Bojić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekao, Institut Dedinje je uradio najveći broj velikih operacija na srcu u Evropi i na tome su nam čestitale sve veće klinike u Evropi.

- Imali smo i razlog da uradimo najveći broj operacija, jer najviše oboljevamo od bolesti srca i krvnih sudova, među prve tri zemlje u Erropi. Uradili smo i najveći broj operacija na otvorenom srcu u jednom danu - podsetio je prof. dr Bojić i istakao da svi ti rekordi pokazuju veliku organizovanost:

Suština je da se pokaže da imate organizovanost, sinhronizaciju službe, logistiku, da se preklope sve službe, da sve one funkcionišu dobro.

Krađa identiteta

Direktor Institita za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” prof. dr Milovan Bojić obavestio je ranije javnost da je, korišćenjem veštačke inteligencije, prikazivanjem njegove slike i izmišljenog intervjua, u kome je korišćen njegov generisan glas, grubo zloupotrebljeno njegovo ime i ličnost. Naime, na internetu se pojavio oglas i reklama lažnog sadržaja kojim, navodno, prof. dr Milovan Bojić preporučuje izvestan preparat za bolju cirkulaciju, kao izuzetno efikasan. Profesor Bojić kategorično ističe da se radi o reklami obmanjujućeg sadržaja i sajber prevari i u potpunosti se ograđuje od ovakvih obmanjujućih postupanja i načina lečenja neispitanim i preparata sumnjivog porekla. - Iza toga, nažalost, leži ljudska zloba i i želja za brzim bogaćenjem i obmanom i to na jedan vrlo pokvaren neljudski način, sa željom da se dođe do zarade - naglasio je Bojić.

Prof. dr Bojić je rekao i da je sve veća tražnja brzog otpusta kući.