AKTUELNO

Zbog padavina i niskih temperatura usled kojih se stvara sneg na kolovozu, zabeležen je povećan broj saobraćajnih nesreća. Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, rekao je da je stanje bezbednosti saobraćaja nešto povoljnije nego u prethodnom periodu.

Naime, Belencan je rekao da je tokom novogodišnjih i božićnih praznika preko 1.250 vozača upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola, a od početka godine su evidentirane četiri smrtne posledice.

- Nismo zadovoljni stanjem bezbednosti saobraćaja. Treći i osmi januar bili su najnebezbedniji dani. Određene saobraćajne nezgode su s pravom skrenule pažnju javnosti - kazao je Belencan za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

On je podsetio vozače na obavezno korišćenje zimske opreme, pre svega zimskih pneumatika, ali i posedovanje zimske opreme u vozilu - lance i navlake za pneumatike za trenje da bi mogli u slučaju pojave snega i leda na kolovozu adekvatno da reaguju.

- Zašto je potrebno imati zimsku gumu? Zato što prijanjaje na kolovozu, na temperaturi ispod 7 letnja guma gubi svoje svojstvo - precizirao je Belencan.