AKTUELNO

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Slobodan Sovilj, rekao je za TV PINK da smo tek na početku hladnog talasa koji će potrajati bar do 17. januara.

- Sneg će padati u većem delu Srbije, a prestanak padavina se očekuje sutra pre podne. U nižim predelima će pasti od pet do deset centimetara snega, dok će na planinama pasti više od 20 centimetara novog snega. Kada snežne padavine prestanu nastupiće suv period, ali nas do kraja ove sedmice čekaju umereni i jaki jutarnji mrazevi u većini mesta - rekao je Sovilj.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, nakon toga, biće malo toplijih dana, ali da ne možemo očekivati baš visoke temeprature. One će, kako dodaje, preći u plus, ali nakon toga možemo očekivati novo zahlađenje.

- Treba očekivati i pojavu poledice, pa se zbog toga savetuje poseban oprez u vožnji - ističe Sovilj.

Foto: TV Pink Printscreen

- U jutarnjim časovima temperature će biti od -5 do -15 stepeni. Takođe, treba očekivati i nove snežne padavine, one su moguće i tokom marta, najtopliji deo zime je iza nas, a nastavak će obeležiti još perioda sa kišom i snegom, kao i sa formiranjem snežnog prekrivača - rekao je Sovilj.

Autor: