AKTUELNO

Patrijarh srpski Porfirije služio je danas u manastiru Pećka patrijaršija božićnu liturgiju i poručio da se Hristos useli u srca svih nas.

Patrijarh Porfirije je u besedi okupljenim vernicima poručio da Hristos koji se u pećini rodio pretvori srca svih nas u svoju pećinu i da se useli u naša srca i naše duše.

- Da se useli u naša srca i naše duše, najpre ovde u ovu svetu obitelj, a onda i u sve nas sabrane ovde, a onda i u svu našu braću i sestre koji žive na Kosovu i Metohiji, ali i da srca svih ljudi sveta postanu pećina Hristova, da ljubav njegova, grejući srca svih nas, čitavog sveta, postanu osnov carstva nebeskog - rekao je Porfirije.

Patrijarh je božićnu liturgiju služio uz sasluženje arhimandrita Danila, jeromonaha Nikona i đakona Dragana Radića i Radomira Vrućinića, a prisustvovali su vernici iz svih krajeva Kosova i Metohije. Liturgiji je prisustvovala i pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Milena Parlić.

Patrijarh Porfirije započeo je posetu Kosovu i Metohiji 3. januara, kada je stigao u Pećku patrijaršiju, a pre Božića posetio je i manastir Visoke Dečane, manastir Gračanicu, kao i Srbe u Orahovcu i Velikoj Hoči.

Autor: