AKTUELNO

Sve je spremno za lomljenje česnice kod hrama!

Uživo u Jutro sa dušom, kod voditeljke Jovane Jeremić se uključio Dragan Stanković, vlasnik AS Stankovića, on je pokazao česnice koje je njegova firma pravila za najradosniji hršćanski praznik.

Pre svega svim građanima želim Hristo se rodi. Ova Česnica je pravljena za našu opštinu Grocka, u kojoj će se lomiti u 12 časova, naša kompapanija AS Stanković je dala tri dukata, koja se nalaze negde u česnici. Takođe smo devet zlatnika, dali našoj braći i sestrama na Kosovu i Metohiji - rekao je Dragan pa je pokazao drugu česnicu:

Foto: TV Pink Printscreen

Ovde se nalazi česnica koja će se lomiti ispred Hrama Svetog Save i to je naš ponos ove godine. Probali smo da prevaziđemo sve prethodne. U ovo je utkano preko dvadeset godina iskustva, preko 900 zaposlenih, kolega koji rade u našoj kompaniji, njih sedmoro su noćas sve to pretočili u ovu divnu česnicu i mislim da smo oborili granice u svemu. Takođe bih se zahvalio Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Patrijarhu na Blagoslovu da i mi ove godine mesimo česnicu za ispred hrama, Uniji pekara na ukazanom poverenju, da mi ove godine budemo davaoci i da mi pravimo ovu divnu česnicu. - rekao je Dragan, pa je otkrio koliko je teška česnica.

Foto: TV Pink Printscreen

Utrošeno je preko 175 kilograma brašna, krenuli smo da je pravimo oko 20 časova, a završena je pre oko sat vremena, vidite da je još uvek vruća. Sastoji se od 7000 delova, a u njoj se nalaze 33 3latnika i dukata, ali mnogo više ljubavi je utkano u ovaj rad. Dukati predstavljaju simbol blagostanja, zdravlja i ljubavi. Kao što znate prošle godine sam dao vašoj koleginici, moja sada devojci, večnoj saputnici nadam se, poželeo sam joj da nađe večnu ljubav, i mislim da je Bog nas spojio naš na ovaj dan - rekao je Dragan i na taj način poručio svojoj devojci Jovani da je spreman za naredni korak u njihovoj vezi.

Foto: TV Pink Printscreen