AKTUELNO

Meteorolozi najavljuju da nam konačno stiže prava zima i da će Srbiju uskoro zahvatiti snežni talas. Pitanje je uvek da li će se prognoza i ostvariti, ali ako pogledamo radarske snimke, zaista se čini da treba da se spremimo za veliko zahlađenje.

Na sajtu Vreme i radar precizno, iz sata u sat, pokazuju kako se vreme menja, tj. šta možemo da očekujemo od sutra. Po svemu sudeći, Božić će biti kišovit, temperatura će pasti u odnosu na prethodne dane, a krajem dana sa zapada stiže i sneg. Snežne padavine označene roze bojom potom se šire Srbijom.

Foto: Tanjug AP/Denis Voronin/Moscow News Agency

I jasno se vidi da će tokom ponedeljka zahvatiti celu zemlju. I Republički hidrometeorološki zavod najavljuje pravu zimu. Kako kažu, u nedelјu se očekuje zahlađenje sa kišom, a na planinama posle podne sa snegom. Uveče uz pad temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima i to najpre na severu i zapadu Srbije, a tokom noći i u ostalim krajevima. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar.

Kretanje snežno talasa pratite ovde.

"U ponedelјak 8. januara biće hladno i vetrovito, povremeno sa snegom, u većini krajeva uz stvaranje snežnog pokrivača. U utorak će u većini mesta biti ledeni dan sa dnevnom temperaturom ispod 0 °C, a posle podne sledi i prestanak snega. Od srede će biti umereno oblačno, uglavnom suvo i hladno vreme", kažu iz RHMZ.

Autor: