AKTUELNO

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina žele blagosloven i srećan Božić svim vernicima širom sveta koji ovaj veliki praznik slave po julijanskom kalendaru. Njegovo Кraljevsko Visočanstvo je i ovom prilikom razmenio lične čestitke sa Njegovom Svetosti Patrijarhom srpskim G. Porfirijem i drugim episkopima naše crkve.

„Povodom jednog od najradosnijih i najsvetijih dana od nastanka sveta, rođenja Sina Gospodnjeg, svim građanima Srbije, Republike Srpske i svim ljudima širom sveta koji ovaj sveti dan slave sutra, upućujemo naše najsrdačnije čestitke.

Naš tradicionalni pozdrav za ovaj veliki dan počinje rečima „Mir Božiji“. To nisu samo obične reči; mir i ljubav simbolizuju Božiju volju i odrednica su života svakog čoveka. One su i podsećanje na sam dan kada je Gospod Isus bio rođen, anđeo je objavio Njegovo rođenje, a zatim je mnoštvo nebeskih vojnika slavilo Boga govoreći: „Slava na visini Bogu i na zemlji mir, među ljudima dobra volja“.

Foto: Tanjug/Kancelarija Prestolonaslednika Aleksandra Krađorđevića/ Igor Ursić

Kada svoja srca otvorimo za Božju ljubav, onda možemo da budemo u miru sa sobom i sa svojim bližnjima. U toj ljubavi nalazimo i podršku kao i sigurno utočište, koji su nam svima potrebni. Tu ljubav moramo da delimo sa svim drugim ljudima, sa našim bližnjima. Kada ovaj veliki dan provedemo sa svojim porodicama i prijateljima prisećajući se pravog značenja i važnosti Božića, ali i deleći ljubav našeg Gospoda jedni sa drugima, tada se zaista sećamo rođenja našeg Spasitelja i slavimo ga.

Foto: Tanjug/Kancelarija Prestolonaslednika Aleksandra Krađorđevića/ Igor Ursić

Najviše od svega moja supruga, moja porodica i ja vam želimo dobro zdravlje, puno ljubavi i blagostanja. Neka vaši domovi i vaše porodice budu izvor mira, topline i ljubavi. Očekujući najradosniji praznik, kada naše poglede upiremo ka Vitlejemu, da i mi budemo svedoci rođenja Sina Božijeg, neka mir ispuni naša srca, a nada i vera pastira i mudraca koji su došli da Mu se poklone budu i naši. Neka ljubav prema svetu koji nam je darovan i ljubav prema našem Tvorcu budu u nama, kako bismo se čistim srcem i čistom savešću pozdravili tradicionalnim rečima pozdrava, koje sa velikom radošću izgovaram – Mir Božiji, Hristos se rodi!", poručio je Prestolonaslednik Aleksandar.

Autor: