AKTUELNO

Nova hala za voće i povrće na "Veletržnici Beograd" počela je sa radom pošto je Grad Beograd devetog januara izdao upotrebnu dozvolu, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Nova hala za voće i povrće prostire se na 10.400 metara kvadratnih, dužine je 253 metra, a visine 13 metara, rekao je on i precizirao da je izgradnja hale koštala više od 730 miliona dinara.

- Ovo je inače jedan od projekata koji prethodna vlast nije bila u stanju da uradi i realizuje. Hala sadrži 40 poslovno-prodajnih jedinica, od kojih svaka ima bruto površinu od 200 metara kvadratnih. Svaka jedinica ima svoju rampu za utovar i istovar robe, sanitarni čvor, prostor za skladištenje robe, kao i izložbeni prostor i kancelariju - naveo je Vesić, objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

"Veletržnica" ima svojih sedam bunara od kojih se pet koristi za rad toplotnih pumpi u hali, rekao je Vesić i dodao da je pored hale, urađen novi parking sa sto mesta za teretna i 260 za putnička vozila.

Ministarstvo poljoprivrede već je uselilo u novi objekat Fitosanitarnu inspekciju, rekao je gradski menadžer, navodi se u saopštenju.

On je dodao da je nova hala izgrađena po najsavremenijim standardima i da je to početak izgradnje moderne "Veletržnice" koja je potrebna velegradu kakav je Beograd.

- Kako bismo završili ovaj posao, potrebno je izgraditi još dve moderne hale, što će se dogoditi pošto ova 'Veletržnica' dobije status 'nacionalne Veletržnice - rekao je Vesić i pozvao velike poljoprivredne proizvođače i izvoznike da koriste novu modernu halu na "Veletržnici".

#Beograd

#Goran Vesić

'