AKTUELNO

U ovoj opštini se trenutno asfaltira na pet lokacija i radi oko pet kilometara ulica. Trenutno se rade ulice koje nisu asfaltirane.

Grad Beograd je za poslednje četiri godine na teritoriji opštine Barajevo uradio skoro 60 kilometara puteva što nije bio slučaj poslednjih 20 godina , izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić koji je u barajevskom naselju Meljak obišao radove na asfaltiranju dve ulice - Ustaničke i Milisava Krstića.

On je, nakon obilaska radova, rekao da se u Barajevu trenutno asfaltira na pet lokacija, da se radi oko pet kilometara ulica, te da je važno to što se rade ulice koje decenijama nisu rađene.

- Na ovaj način rešsavamo probleme ljudima kako bi mogli da žive normalnim životom i imaju ulicu iz koje mogu da izađu i dođu normalno do magistrale. Mi smo za ove četiri godine u Barajevu uradili skoro 60 kilometara puteva od čega 20 kilometara regionalnog puta, oko 20 kilometara gradskog i 20 kilometara nekategorisanih puteva - istakao je Vesić i naglasio da se toliko nije uradilo poslednjih 20 godina.

Vesić se zahvalio predsedniku opštine Barajevo Slobodanu Adamoviću koji je, kako je rekao, uporan i pokušava da dobije sredstva i rešava probleme ljudi koji žive u toj opštini.

Što se samog Meljaka tiče, naglasio je Vesić, plan je da se u naredne četiri godine uradi nekoliko stvari.

- Prvo da izgradimo novu osnovnu školu. Čekamo da opština završi projekat, a kada to bude gotovo zajedno sa Kancelarijom za javna ulaganja obezbedićemo novac kojim će škola biti završena. Nakon toga, u zgradu stare škole ćemo prebaciti obdanište, a u zgradi gde je sada obdanište ćemo uraditi ambulantu - rekao je Vesić.

On je dodao da će se renovirati Dom kulture, te da će se nastaviti sa postavljanjem stajališta javnog prevoza.

Foto: Grad Beograd

- Naravno, nastavićemo sa radovima na asfaltiranju ulica. To je naš plan za Meljak u naredne četiri godine i mi očekujemo da građani to prihvate i podrže jer mi smo jedni koji smo ovde došli, jedini koji smo nešto uradili i jedini koji imamo viziju šta ćemo da uradimo, ne samo u Meljaku, nego u svakom naselju u Beogradu - istakao je Vesić.

Grad Beograd je za poslednje četiri godine u prigradska naselja u Beogradu uložio 350 miliona evra što je više nego 15 godina pre toga, naglasio je Vesić.

- Mi smatramo da su prigradska naselja neopravdano bila zapostavljena, da su u Beogradu postojali građani prvog i drugog reda, a to više ne sme da se dešava. Svi građani Beograda moraju da budu jednaki. Nažalost, decenijama niko nije rešavao infrastrukturne probleme ali ako svake godine rešimo problem po problem u svakom naselju će biti bolje - podvukao je Vesić.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović je rekao da će ta opština u toku ove godine uložiti 100 miliona dinara samo u putnu infrastrukturu i dodao da nikada toliko novca nije uloženo.

Foto: Grad Beograd

- Ono na šta sam posebno ponosan to je da smo uspeli da pokrenemo pitanje gasifikacije sa mrtve tačke. Sledeće nedelje ćemo izabrati strateškog partnera, a već za desetak dana potpisati ugovor sa Srbijagasom - rekao je on.

Ono što je najbitnije gasifikaciju kompletne teritorije opštine Barajevo finansira Srbijagas tako da sama gasifikacija građane Barajeva neće koštati ništa, dodao je on.

- Što se tiče pitanja priključaka, pokušaćemo da sa bankama dogovorimo da daju bezkamatne kredite da olakšamo ljudima da uvedu gasne priključke u svoje domove - kaže Adamović.

Pročitajte još: GRADONAČELNIK BEOGRADA U SOPOTU: Ova opština je REKORDER po broju asfaltiranih ulica! (FOTO)

Nova škola u Meljaku-primer odgovorne politike Grada

Sadašnja gradska vlast još jednom je pokazala da pođednako tretira sve delove grada, a pravi primer za to je i barajevsko naselje Meljak gde će biti izgrađena nova osnovna škola, izjavio je Vesić.

U zgradi stare škole biće obdanište, dok će u zgradi gde je sada obdanište biti zdravstvena ambulanta, pojasnio je on u razgovoru sa stanovnicima naselja Meljak.

- Para ima jer se u Beogradu puno gradi, a mnogo se gradi jer imamo stabilnu i odgovornu vlast na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem - istakao je Vesić navodeći da investitori plaćaju naknadu za građevinsko zemljište i da se taj novac ulaže u kanalizaciju, vodovod, put...

Vesić je naveo da će se u Barajevu i ubuduće nastaviti sa postavljanjem stajališta javnog prevoza.

Po prvi put posle deset godina nezaposlenost u Beogradu je pala ispod 100.000, rekao je on i dodao da u glavnom gradu trenutno ima 87.000 nezaposlenih.

Vesić je istakao da je Grad Beograd u prethodne četiri godine u razvoj prigradskih delova grada uložio 350 miliona evra.

Foto: Grad Beograd

Podsetivši da su u toku radovi na asfaltiranju dve ulice - Ustaničke i Milisava Krstića Vesić je, zajedno sa predsednikom opštine Barajevo Slobodanom Adamovićem, građane obavestio da će ove godine samo u putnu infrastrukturu u toj opštini biti uloženo 100 miliona dinara.

Tokom razgovora građani su imali priliku da čuju da će se raditi gasifikacija kompletne teritorije opštine Barajevo što će finansirati Srbijagas.

- Važno je da nastavimo jedinstvenu politiku na čelu sa Aleksandrom Vučićem i zato je bitno da svi izađu na izbore 4. marta i glasaju za listu "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd' - poručio je Vesić.

Nakon razgovora sa građanima on je obišao radove na izgradnji crkve u Meljaku koja je posvećena Sv. Jovanu Krstitelju, a počela je da se gradi u septembru 2015. godine.

#Barajevo

#Goran Vesić

#Ulica

'