AKTUELNO

Sve što želite od života - dobićete u Beogradu na vodi. U najmodernijem delu metropole završavaju se još tri zgrade - Skala, Sole i Libera.

- Izgradnja je već u završnoj fazi. Već smo krenuli sa deljenjem ključeva. Kada završimo sa tim, doći ćemo do 17 useljenih zgrada i 3.600 uručenih ključeva Tako je više od 10 hiljada ljudi započelo život o kakvom su maštali - izjavio je Aleksandar Trifunović, zamenik direktora kompanije Belgrade Waterfront.

Foto: Promo

U ovom delu grada nalazi se sve na dohvat ruke, a posetioce očekuju i novi sadržaji. Kula Beograd, kao najviša zgrada u zemlji i novi simbol grada, koja će uskoro biti otvorena za građane, dobija svojevrsnu atrakciju.

- Ono što bih izdvojio od novih sadržaja je pešački most, nalazi se u zoni kule i specifičnost je sama njegova konstrukcija. Oslonjen je na dve tačke, ide preko vode, kada se sklone ove konstruckije, ostaće kao da lebdi nad vodom - dodao je Trifunović.

Foto: Promo

U Kuli Beograd, nalaziće se i brenidarni stanovi, jedini u Evropi pored Londona, što je veliko priznanje za Srbiju, s obzirom na to da brend hotela Mariot bira isključivo najbolje lokacije za svoje poslovanje.

U zoni Savskog trga počinje izgradnja najmodernijeg vrtića, ali i dvojezične škole koja će se prostirati na 5 hiljada kvadratnih metara i koju će pohađati oko pet stotina dece.

- Ali ono što će tu školu izdvojiti su pre svega sadržaji. Tereni, mini botanička bašta, veliko dvorište - kazao je zamenik direktora kompanije Belgrade Waterfront.

Foto: Promo

Kompanija Beograd na vodi učestvovaće i u restauraciji zgrade stare Pošte, a još jednom istorijskom biseru prestonice - hotelu Bristol, vratiće stari sjaj.

Posebna pažnja posvećena je i izgradnji novih saobraćajnica.

- Tu bih izdvojio priključak na mostarsku petlju, rekonstrukciju Savske ulice - naveo je Trifunović.

Foto: Promo

Beograd na vodi, jedan je od najbolje povezanih delova grada, a planirana je i izgradnja dve metro stanice. Najsavremeniji deo prestonice nastavlja da nudi svoje najbolje i brine o potrebama svih građana.

Uskoro će na Sava promenadi biti otvoren restoran čuvenog Džejmija Olivera.