AKTUELNO

"U naredna 3 sata na jugu Vojvodine, u Beogradu, zapadnoj i centralnoj Srbiji kiša umerenog, lokalno i jakog intenziteta sa tendencijom premeštanja dalјe na jug i jugoistok Srbije", objavio je rano jutros Republički hidrometeorološki zavod.

Kako dodaju, na severu Vojvodine razvedriće se već pre podne, a u ostalim krajevima prestanak padavina i razvedravanje uslediće posle podne i uveče.

Za vikend jače zahlađenje, u brdsko-planinskim predelima sneg

"Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena u četvrtak, u petak novo zahlađenje s kišom. U prvom delu dana će u košavskom području i na planinama duvati jak južni vetar, a krajem dana i u toku noći osetniji pad temperature, vetar u skretanju na severozapadni, u Vojvodini i sa udarima olujne jačine (preko 17 m/s). Na planinama će početi da pada sneg, a usled pada temperature, u subotu uslova za sneg biće i u brdskim predelima (od 200 do 500 m nadmorske visine) jugozapadne, južne i istočne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača. I dalјe će duvati jak i olujni severozapadni vetar, naročito na planinama, u Vojvodini i istočnoj Srbiji.

Foto: RHMZ

Subota će biti najhladniji dan u sedmici, a maksimalne temperature u većini nižih predela kretaće se od 5 do 8 °S. Drugog dana vikenda prestanak padavina, ali i dalјe hladno", stoji u najavi koju je objavio RHMZ jutros.

Upaljen meteo alarm

Foto: RHMZ

Gotovo u celoj Srbiji na snazi je žuto upozorenje zbog kiše, izuzev Pomoravlja, istočne i jugoistočne Srbije.

Žuti meteo alarm znači da je vreme potencijalno opasno: vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Foto: RHMZ

Autor: