AKTUELNO

U školi za osnovno i srednje obrazovanje „1.novembar” u Čačku, tokom dana došlo je do manjeg incidenta kada je nastao problem sa instalacijama, a iz jednog od zidova počeo da izbija dim. Na teren su odmah izašle ekipe policije i vatrogasne ekipe.

- Počelo je da dimi iz zida gde je radijator, odmah smo zvali vatrogasce kako bi videli šta se događa i kako ne bi došlo do požara i većih problema, kako su nam rekli iz nekog razloga povećava se temperatura u prostoriji, u narednim danima treba da ustanovimo koji je razlog tome, rekao je za RINU Milorad Đondrić direktor Škole za osnovno i srednje obrazovanje „1.novembar” u Čačku.

Kako se u ovoj školi nastava odvija samo u prvoj smeni, nije bilo potrebe za njenim daljim obustavljanjem.

- U narednim danima kada će učenici biti na raspustu ustanoviće se i razlog problema na instalacijama - dodao je Đondrić.

Inače, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „1. novembar” osnovana je 1974. godine u Čačku i svake školske godine upiše veliki broj učenika čiji su mentalni, telesni i socijalni razvoj ometeni tako da je bilo neophodno obezbediti im posebne nastavne planove i programe, kao i poseban stručni kadar.