AKTUELNO

Trenutno u svetu živi oko 14 miliona ljudi koji ne znaju da su HIV pozitivni, a testiranje je jedini način da se sazna da li je neko zaražen.

Omladina JAZAS-a obeležiće 1. decembar - Svetski dan borbe protiv side nizom aktivnosti i javnih manifestacija koje imaju za cilj da se skrene pažnja na prevenciju i pravovremeno testiranje.

Kako je saopšteno iz te organizacije, u mnogobrojnim osnovnim, srednjim školama i fakultetima biće održana predavanja u okviru programa vršnjačke edukacije.

Na nekim fakultetima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu biće postavljeni štandovi na kojima će se deliti zdravstveno-vaspitni i preventivni materijal.

Kampanji se priključio i Fudbalski klub "Crvena Zvezda" pa će tako na današnjoj utakmici protiv Mladosti iz Lučana, fudbaleri na dresu nositi crvene tračice- međunarodni simbol borbe protiv side. U tramvajima u Beogradu biće postavljeni plakati sa porukom ovogodišnje kampanje.

Večeras će u Domu omladine Beograda zajedno sa Merlinka festivalom biće organizovana tribina na temu "Fenomen AIDS-a očima teoretičara zavere".

Na radio stanicama biće emitovani i radijski spotovi kojima omladina JAZAS-a poziva mlade ljude da provere svoj status na HIV.

J. Stanković

#HIV

#Jazas

#Lek

'