AKTUELNO

Slab sneg povremeno provejava na području južne i jugoistočne Srbije, dok se na istoku zemlje danas očekuje povećanje snežnog pokrivača.

Zbog mraza u jutarnjim i večernjim satima led i poledica otežavaju saobraćaj na mostovima, preko planinskih prevoja kao i na svim deonicama gde je kolovoz vlažan.

Svi vozači koji planiraju put u planinske predele moraju biti spremni na usporenu vožnju uz ograničenu brzinu, predviđenu za zimske uslove.

A snega visine do 5 cm u raskvašenom stanju ima na području Požarevca, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Požege i Ivanjice gde je ujedno i obavezna upotreba zimske opreme, a bez koje se ne može ni ka zimskim centrima, na putevima ka Kopaoniku, Tari, Goču, Goliji i Staroj Planini.

Magla dodatno ometa i otežava vožnju kada treba povećati oprez i držati veće odstojanje u odnosu na druge učesnike u saobraćaju, saopštio je Auto-moto savez Srbje.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Pročitajte još: STIGLA PRAVA ZIMA: Očekuju se NOVE PADAVINE

#Putevi Srbije

#Sneg

'