AKTUELNO

U većem delu Srbije biće oblačno, mestimično sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača, a na istoku uz povećanje njegove debljine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na severu neće biti padavina, a popodne će biti i sunca. Istočni i jugoistočni vetar biće slab do umeren, u južnom Banatu i Pomoravlju povremeno jak.

Na planinama istočne Srbije uz jak vetar moguće je lokalno stvaranje snežnih nanosa. Jutarnja temperatura biće od minus tri do jedan, a najviša dnevna od nula do tri stepena Celzijusa.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, vetrovito i hladno. Povremeno je moguć kratkotrajan sneg. Jugoistočni vetar biće umeren do jak. Najniža temperatura biće oko minusa dva, a najviša dnevna jedan stepen.

Biometeorološka prognoza

Kod većine hronično obolelih tegobe mogu biti pojačane usled nepovolN˜nog uticaja meteoroloških prilika. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima, astmatičarima i nervno labilnim osobama. Mogući su problemi sa snom, reumatski bolovi i neraspoloženje.

U Srbiji će u ponedeljak biti hladno, u većini mesta "ledeni dan" - temperatura se neć dizati iznad nule, pretežno oblačno, mestimično sa snegom, jačim na jugu i jugoistoku, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Od utorka se predviđa toplije vreme s kišom, na višim planinama sa snegom. U Timočkoj Krajini, će biti hladno sa snegom, a od utorka uveče i u sredu ujutro kiša će se lokalno lediti na tlu.

U Beogradu će u ponedeljak biti oblačno i hladno (ledeni dan), povremeno je moguć slab sneg. Od utorka će biti toplije, povremeno s kišom.

#Sneg

#Srbija

'