AKTUELNO

Meteorolog Marko Čubrilo najavio je da će do vikenda biti promenljivo oblačno i uglavnom suvo, a za vikend pretežno sunčano i relativno toplo, ali će u nedelju posle podne doći do naoblačenja i jačeg zahlađenja.

U najnovijoj vremenskoj prognozi Čubrila se navodi da će početkom sledeće nedelje biti suvo, ali osetno hladnije, dok se posle 11. oktobra očekuje period relativno toplog i suvog vremena, takozvano Miholjsko leto. Promena vremena je moguća u drugom delu meseca, poručuje Čubrilo.

Pretežno oblačno, ali suvo do kraja sedmice

- Danas i sutra biće malo do umereno, na severu povremeno i pretežno oblačno i uglavnom suvo. Povremene kiše ili pljuska može biti na jugu Hercegovine, severu Crne Gore i jugoistoku Srbije. Dnevni maksimum će biti od +18 do +25 stepeni Celzijusa. Slično vreme se očekuje i sutra, ali uz manje oblaka i duže sunčane intervale, a padavine se ne očekuju – kaže Čubrilo.

Promena vremena za vikend

Prvog dana vikenda na vreme iznad nas će uticati anticiklon koji će usloviti sunčano i ponovo relativno toplo vreme uz maksimalne dnevne temperature koje će se kretati od +19 do +27. U nedelju lokalno na jugu će biti i oko +28 stepeni Celzijusa.

Foto: Pixabay.com

- U isto vreme preko istočne Evrope će se spuštati veća količina hladnog vazduha koji će svojom periferijom stići i do nas, te se u nedelju posle podne uz prolazno naoblačenje i vrlo jak severozapadni vetar samo ponegde očekuje kiša, ali će osetnije zahladiti – kaže meteorolog.

Suvo i hladnije pred početak Miholjskog leta

Početkom sledeće sedmice biće uglavnom suvo, ali hladnije. U ponedeljak maksimalna temperature će biti od +12 do +18, na jugu oko +24 stepena Celzijusa.

- Od sredine sledeće nedelje sledi novo jačanje anticiklona koji će nam barem do oko 16. oktobra doneti pretežno suvo i relativno toplo vreme uz maksimume od +20 do +26 stepeni Celzijusa. Jača promena vremena je moguća u drugom delu meseca – zaključuje Marko Čubrilo.

Autor: