AKTUELNO

Na portalu "Pink.rs" dana 03.10.2023., objavljena je netačna vest pod naslovom "IMA LI KRAJA BIZARNIM TRENDOVIMA? Otvara se škola za 'TIKTOKERE' Evo šta o svemu misle psiholog i mladić popularan među korisnicima ove aplikacije (VIDEO)", a u tekstu je napisano kako se preporučuje roditeljima da upišu decu u "TikTok školu".

Letak za “TikTok školu” postavljen je objavljen na platformi Reddit 26.9.2023. godine, i na njemu se navodi kako je došlo zlatno doba digitala, te i da se preko 30 posto dece želi da bude influeser kad odraste. Oglas se završava pozdravom koji glasi "Neka i vaše dete bude poznato".

Kako je portal "Raskirinkavanje.ba" u svojoj analizi objavio, radi se o šali koju je osmislio Stefan Simić, što je i obelodanio na svom Jutjub kanalu stefansmc 4.10.2023. godine.

Naime, on je objavio video pod imenom “Prevario sam Novinare i Televiziju da Objave Lažnu Vest”. Kako je objasnio, on je izmislio letak za “TikTok školu”, navodeći da je želeo da ponudi “jedinstvenu ptičiju perspektivu o tome kako mediji preduvaju neku informaciju”.

Kroz snimak on je detaljno objasnio kako je napravio lažnu vest, navodeći da je svet podložan senzacionlizmu, te da mu nije bilo teško da napravi vest koju su preneli svi domaći i regionalni portali, pa i televizije.

Ovim putem izvinjavamo se svim našim čitaocima na grešci, i unosimo ispravak vesti na datum 01. april 2024. godine.

Autor: