AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Vojnofilmski centar "Zastava film", ustanovu koja funkcioniše u okviru Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, istakavši tom prilikom da je Vojska čuvar tradicije i najviših vrednosti u našem društvu.

- Upravo zbog toga, smatramo da sve ono što Vojska zna i hoće da pokaže i podeli sa čitavim našim društvom treba da bude predstavljeno i kroz 'Zastava film'. Ove godine ćemo proizvesti i staviti na raspolaganje čitavoj javnosti, svakoj zainteresovanoj televiziji, školi ili omladinskom kampu, vinjete koje će govoriti o našoj istoriji - rekao je on.

- "Zastava film" će napraviti veći broj osvrta na najznačajnije istorijske događaje u našem narodu i dati mogućnost da u najsavremenijoj tehnologiji sve to vidimo, zapamtimo i podelimo - dodao je Vulin.

Tokom današnjeg obilaska, Vulinu su prikazana i dva pilot projekta te vojnofilmske ustanove - jedan o najznačajnijih događaja iz naše bogate vojničke istorije i drugi o kodeksu časti, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Vojnofilmski centar "Zastava film" obavlja poslove vezane za proizvodnju informativnih, filmskih, video i multimedijalnih proizvoda namenjenih za informisanje javnosti o aktivnostima Ministarstva odbrane, kao i za obučavanje i osposobljavanje komandi, jedinica, ustanova i pripadnika Vojske Srbije.

#Aleksandar Vulin

#Film

#Zastava

'