AKTUELNO

U krugu Kazneno-popravnog zavoda za žene u Požarevcu, gradnja novog objekta, površine 2.200 kvadrata, odmiče po planu.

U KRUGU Kazneno-popravnog zavoda za žene u Požarevcu, gradnja novog objekta, površine 2.200 kvadrata, odmiče po planu. Već se naziru zidovi nove zgrade, započete u maju prošle godine, u kojoj će biti smešteno 160 osuđenica. Gradnja ovog objekta predstavlja prvu fazu projekta "Poboljšanje životnih uslova u KPZ za žene u Požarevcu", dok će druga obuhvatiti rekonstrukciju zgrade iz 1874. godine.

Obe faze ovog projekta, koje treba da se završe do maja 2019. godine, koštaće 336 miliona dinara. Od toga, IPA fondovi obezbeđuju 85, a Republika Srbija 15 odsto. Kapacitet postojećih zatvorskih objekata iznosi 250 osuđenica, a njih sada ima oko 300, zbog čega je neophodno proširenje kapaciteta.

U ženskom zatvoru planira se i izgradnja spoljašnje infrastrukture, koja će se u potpunosti finansirati iz republičkog budžeta, u iznosu od 95,5 miliona dinara. U muškom zatvoru "Zabela" u toku je rekonstrukcija sedmog paviljona, a gradi se i novi, kapaciteta 216 osuđenika. Ove godine gradiće se još dva paviljona, čiji će kapacitet biti 448 lica.

#Gradilište

#Požarevac

#Zatvor

'