AKTUELNO

Proizvoda iz akcije "Bolja cena" ima dovoljno i biće dostupni na rafovima svih maloprodajnih objekata u zemlji, a biće i novih, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

- Preprodaja će se oštro sakcionisati, jer cilj je da gradjani mogu da kupe više robe za svoj novac. U narednom periodu još detaljnije ćemo kontrolisati sekundarno tržište. Robe ima, brzo se nadopunjuju proizvodi, kaže ministar Tomislav Momirović za javni servis.


U akciju snižavanja cena za 20 proizvoda uključeno je više od 2.500 maloprodajnih objekata širom Srbije, a najavljeno je da će se sledeće nedelje spisak akciije "Bolje cene" proširiti za 10 do 15 namirnica.

Ministar trgovine kaže da je ova akcija sveobuhvatni napor i trgovaca i države, i da pokušavaju da u proizvode sa boljom cenom uvrste više povrća.

- Svi se odriču dela zarade. Živimo u tržišnoj ekonomiji, nema zabrana i nikoga ne teramo na nešto. Želimo da građanima omogućimo da lakše prebrode ovu jesen i uveren sam da se neće desiti da drugi proizvodi poskupe na uštrb ovih, rekao je Momirović.

Kada je reč o maržama, ministar trgovine kaže da ne postoje zvanični podaci i da je on zahvalan trgovcima jer su se odrekli dela zarade, a kod nekih proizvoda sa "Boljom cenom" i cele zarade.

Autor: