AKTUELNO

Nedavnoi su se pojavile informacije da gradnja novog bloka u Kostolcu kasni. Kako se navodilo, forsira se puštanje u rad i time se ugrožava zdravlje građana.

Dušan Živković, vršilac dužnosti generalnog direktora EPS, objasnio je u kojoj fazi je sada izgradnja Bloka B3 u Kostolcu, da li se kasni i da loi grfađani treba da budu zabrinuri, objasnio je u Novom jutru kod Srđana Predojevića:

- Na ovo pitanje moram da odgovorim i kao direktor i ali i kao diplomirani elektroinženjer. Prvo želim da istaknem da građani ne treba da brinu oko bilo čega kada je u pitanju njihovo zdravlje i njihova bezbednost- rekao je Živković i dodao:

- Kostolac B3 će biti urađen prema svim tehničkim normamam i standardima i ja to mogu da garantujem iz perspektive inženjere i kao neko ko je aktivno učestvovao u puštanju u rad mnogih blokova. Svi sistemi koji su predmet trenutnih proba i testiranja, rade se pažljivo jedan po jedan, poštujući tehničke norme i verujemo da će nakon završetka svih ispitivanja, da ćemo doći do toga da taj blok nesmetano pustimo u rad-rekao je Živković u Novom jutru kod Srđana Predojevića.

- Ono što je najznačajnije u ovom trenutku je da je juče završena potpala kotla, i ta jedna od najvažnijih proiba je urađena uspešno- zaključio je on.