AKTUELNO

Košarkaška reprezentacija Srbije završila je Svetsko prvenstvo 2023. na sjajnom, drugom mestu. Orlovima je priređen svečani doček u Beogradu.Ali, ne samo njima, već i za Novaka Đokovića, osvajača Ju-Es opena.

20.50 - Novak Đoković u suzama.

- Retki su trenuci kada se ostane bez reči. Tresem se, a toliko bih toga rekao. Prvo hoću da čestitam i košarkašima i basketašima i hvala im što su prihvatili da budem deo ovog slavlja. Ovo je ostavarenje dečačkog sna za mene - rekao je Đoković.

Kako je dodao, nekada je kao dete bio u masi ispred balkona.

- Ovo je neprocenjivo i nikada se više neće desiti, ovaj osećaj...da stojim ovde pored velikih šapiona - rekao je Đoković,.

20.45 - Aleksa Avramović je rekao da je velika čast i ponos bila predstavljati Srbiju.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Hvala vam od srca, sve vas volimo. Ne mogu da ne pomenem ovog momka - on je dao ovoj Srbiji mnogo više nego svi mi - rekao je Avramović.

20.40 - Svetislava Pešića su navijači pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Pitamo se da li smo stvarno zaslužili da to bude ovako veliko. Jedno želim da kažem, mi smo u Manili to osetili, osetili smo da ste sa nama tamo - istakao je Pešić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

20.35 - Sada su na red došli i košarkaši! Počelo je predstavljanje stručnog štaba i čelnika Saveza!

Foto: Tanjug/Rade Prelić

20.30 - Navijačima se obratio popularni "Brka", Strahinja Stojačić!

- Čast je biti ovde, hvala vam! Živela Srbija, čast je braniti boje naše države - kratko je poručio Strahinja Stojačić!

Foto: Tanjug/Rade Prelić

20.20 - Himnu republike Srbije "Bože pravde" je izveo dečiji hor "Čarolija".

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

20:22 - Sprema se izlazak košarkaša, svi izabranici Svetislava Pešića ići će stepenicama, Boriša Simanić dobio je poseban tretman pa će na balkon liftom! 

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

20.17 - Novak Đoković se priključio košarkašima! Srdačno su se Nole i Aleksa Avramović pozdravili, a onda i popričali.Sjajan gest najboljeg tenisera ikada - pojavio se u zvaničnoj majici Košarkaškog saveza Srbije. 

19. 50 - Najviači spremno čekaju košarkaše

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

19.19 - ŠAPIĆ NAJAVIO: Na balkon stiže i Novak Đoković (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić objavio je na svom Instagram nalogu da će se večeras na balkonu Starog dvora, pored srebrnih košarkaša, pojaviti i naš proslavljeni teniser, novi šampion otvorenog prvenstva Amerike, Novak Đoković.

19.05 - Svečani prijem kod predsednika Srbije

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Znao sam da imaju šampionsko srce, da su pobednici i da će vratiti svojoj zemlji ono što im je ona dala. Posebna zahvalnost Boriši Simaniću, našem heroju iz manile. Ako se ne varam Hajrudin Redžović, kada je video šta se dogodilo, rekao je da je spreman da ponudi svoj bubreg - istakao je predsednik te dodao kao je i njemu neizmerno zahvalan.

Uoči dočeka kod Skupštine - mali, ali emotivan doček na aerodromu

Više stotina navijača stiglo je u ponedeljak uveče na aerodrom "Nikola Tesla" i znatno pre pre očekivanog sletanja aviona Er Srbije "Mihajlo Pupin". A onda su "orlovi", posle 9.707 pređenih kilometara tokom 13 sati i 45 minuta leta, stigli sa Filipina u poslednjim trenucima 11. septembra.

Dok su unutar aerodromske zgrade čekali na prtljag, već su mogli da čuju skandiranja okupljenih: "Šampioni! Šampioni". Ti povici su oslikavali tačno onaj osećaj koji su izabranici selektora Svetislava Pešića i izgradili u čitavoj naciji svojom nestvarnom požrtvovanošću, ali i zajedništvom te, naravno, fantastičnim partijama i pored silnih problema koji su iz zadesili.

Po izlasku "orlova" iz unutrašnjnosti zgrade ka delu na kome su ih čekali navijači, usledili su gromoglasni pozdravi. Čim su se pojavili naši košarkaši, a predvodio ih je kapiten, Bogdan Bogdanović, skandiralo se i pojedincima i Srbiji, aplaudiralo i fotografisalo, a reprezentativci, iako umorni i od napornog košarkaškog nadmetanja, i od dugog puta, i od vremenske razlike, izlazili su u susret i potisivali autograme okupljenima.

Autor: