AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, saopštio je rezultate nedavnog radnog sastanka na kojem su prisustvovali projektanti brze pruge Beograd-Niš i predstavnici opština i gradova duž trase ove značajne infrastrukturne investicije.

- Radni sastanak na kome su projektanti brze pruge Beograd-Niš, kao i predstavnici opština i gradova Rakovice, Voždovca, Sopota, Mladenovca, Smederevske Palanke, Velike Plane, Lapova, Batočine, Jagodine, Paraćina, Ćuprije, Ćićevca, Kruševca, Aleksinca i Niša. Prisutni su i predstavnici Grada Beograda, Sekretarijata za javni prevoz grada Beograda, JP Beogradski metro i voz, JP Beogradski čvor, JP Infrastruktura Železnice i JP Srbija voz - navpisao je Vesić na svom profilu @sicveO11 na društvenoj mreži X i dodao:

- Protekla tri meseca projektanti brze pruge obišli su svaku opštinu, razgovarali sa građankama i građanima i rešili sve probleme koje su mogli da se pojave prilikom izgradnje brze pruge kroz ove gradove i opštine. Brza pruga značajno će ubrzati razvoj svih opština i gradova koje su na trasi, poboljšati kvalitet života ljudi i obezbediti nove investicije.

Prema nejgovim rečima, brza pruga koja će povezati Beograd i Niš u dužini od 230 kilometara omogućiće da putovanje između ova dva grada traje 100 minuta.

- Vrednost pruge je 2.755 milijardi evra u okviru kojih je grant Evropske unije koji iznosi 610 miliona evra. Ova pruga je najveći železnički projekat u modernoj istoriji Srbije - rekao je Vesić.