AKTUELNO

Nosile su ih naše bake i majke šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka u mirnijim tonovima. Male retro tašnice ponovo su u modi. U bojama koje plene.

U vreme proslava ovogodišnjih matura one su bile obavezni deo svečanih toaleta maturantkinja, otkriva prodavačica u Vranju. Pastelno žute, pink, jako zelene,ciklama, mlečno roze, zlataste, srebrnaste, ali i u kinesko plavoj boji, izrađene od eko-kože, i mogu se naći po izuzetno povoljnoj ceni.

Devojke kažu da nisu glomazne,"i uvek su vam pri ruci". Unutar ovih tašnica, dovoljno mesta za mobilni telefon i sve što je potrebno i neophodno za večernji izlazak.

Foto: Pixabay.com

"Pregledne su, za razliku od velikih torbi koje su kao bunar bez dna, jer u njima teško pronalazite ono što vam je u trenutku potrebno", sa osmehom objašnjava devojka iz Vranja.


Ona dodaje da stare porodične fotografije svedoče o tome da su baš ovakve tašnice bile u modi i pre 50 i više godina, "kada su ih nosile naše bake, a onda i naše majke".


Neizbežne i tada i sada, "ženske torbice predstavljaju jedan od obaveznih, najlepših, ali i najmoćnijih modnih dodataka".

Autor: