AKTUELNO

Uoči početka nove školske godine, Bojan Stević, predsednik Gradske opštine Lazarevac, obišao je radove na školi u Županjcu i izneo planove za unapređenje uslova učenja i odrastanja dece u seoskim školama, uz podršku Grada Beograda.

- Na zahtev roditelja uradili smo 120 metara nove ograde, uredili smo komplet fasadu na celokupnom objektu. Zamenjena je stolarija na jednoj učionici i na delu fiskulturne sale i ono što je za nas najznačajnije izgradili smo parkić za najmlađe, za decu Županjca – rekao je Stević.

Foto: Printscreen video GO Lazarevac

Predsednik GO Lazarevac je takođe najavio nove projekte koji će dodatno unaprediti školske kapacitete.

Foto: Printscreen video GO Lazarevac

- Do kraja godine potrudićemo se da izgradimo mali teren za otvorene sportove sa jednim košem i dva mala golića, da bi mališani imali u Županjcu imali iste uslove kao deca u gradu – istakao je Stević, uz zahvalnost Gradu Beogradu na podršci za realizovanje ovog projekta.

Pored toga, predsednik GO Lazarevac je najavio da će u narednih 30 dana Gradska opština uraditi fasadu na objektu isturenog odeljenja OŠ "Rudovci" u Trbušnici i kompletno renovirati dve učionice u ovom objektu, te dodao da je u prethodnom periodu na inicijativu meštana ove mesne zajednice urađena zaštitna ograda i postavljen ležeći policajac ispred objekta škole u cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju.

Video: GO Lazarevac